HPL-ul, subtire sau in unele cazuri compact, este unul dintre materialele cele mai folosite in industria navala. Acesta este certificat IMO MED - certificare dedicata pentru produsele folosite in constructia navelor - si este folosit pe scara larga pentru:

- placari de pereti in nave

- mobilier pentru toate tipurile de ambarcatiuni

- compartimentari de grupuri sanitare

Motivul principal pentru care este folosit este clasa de reactie la foc foarte buna pentru un produs decorativ (pentru nave se solicita gradul FR, respectiv B,s2-d0 care este aplicat ulterior pe un subtrat clasa A1 sau A2), combinat cu rezistenta foarte buna a acestuia la umiditate si la uzura zilnica.

O alta aplicatie a HPL-ului in transporturi este utilizarea acestuia ca material de suprafata pentru amenajarile din vagoanele de calatori din transportul feroviar. La fel, HPL-ul furnizat este cel FR certificat conform standardelor in vigoare pentru aplicatii CFR (EN 45545 sau DIN 5510)

De asemenea HPL-ul este un material intens folosit in tot ceaa ce inseamna mobilier pentru rulote. Si aici se pune accent pe partea decorativa a acestuia impreuna cu rezistenta foarte buna la uzura.

 

Un alt aspect care trebuie mentionat este faptul ca poate fi folosit impreuna cu substraturi foarte usoare (fagure de aluminiu) atata in mobilierul naval cat si in cel pentru rulote.

Solutiile noastre pentru transporturi

Proiecte realizate

@2020 Laminate Services Provider - RO27319568 - J40/8130/2010